29-51E/01 Potravinářská výroba
ŠVP – Cukrářské práce, zpracováno podle RVP 29-51-E/01 Potravinářská výroba
V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru jsou žáci připravováni teoreticky i prakticky k výkonu jednoduchýchpracovních činností v provozovnách cukrářské výroby.
Absolventi oboru se uplatní při ruční i strojové výrobě a odbytu cukrářských výrobků, jemného a trvanlivého pečiva ve velkých, středně velkých i malých provozech potravinářské výroby. Pracovat mohou i ve službách potravinářského charakteru.
Učební plán
| Předmět | I. ročník | II. ročník | III. ročník | Celkem hodin |
|---|---|---|---|---|
| Český jazyk a literatura | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
| Anglický jazyk | 2 | 2 | 0 | 4 |
| Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 |
| Matematika | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
| Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
| ICT | 2 | 1 | 0 | 3 |
| Technologie | 2 | 3 | 2 | 7 |
| Suroviny | 2 | 3 | 1 | 6 |
| Odborné kreslení | 1 | 1 | 0 | 2 |
| Stroje a zařízení | 0 | 1 | 0 | 1 |
| Odborný výcvik | 15 | 15 | 28 | 58 |
| Celkem hodin týdně | 30 | 32 | 34 | 96 |
Odborný výcvik je zajišťován ve školní cukrárně a odloučeném pracovišti Chabařovická

info@ouvysehrad.cz
224 921 825